Öğrenci Projeleri

 

Sesli Kitap Projesi (Ekim/2018-Ocak/2019)
(Özge ADANIR, Yarem DENİZ, İrem YÜRÜR, H.Buse TUNCER, Erhan BİÇER)
Topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında görme engelli öğrenciler için 5 ders kitabının sesli kayıtları yapılmıştır. Seslendirilen kitapların kopyası, İletişim Fakültesi, Ç.Ü üniversite kütüphanesi ve Adana İl Halk Kütüphanesine de teslim edilmiştir.

Belediye Otobüslerinde Toplumsal Duyarlılık Çalışması (Eylül/2018-Ocak/2019)
(Elif KAPLAN, Aybeniz SERİN, Sena IŞIKAK, Büşra ŞENER, Yunus Emre KILIÇ)
Adana genelinde çalışan belediye otobüslerine çeşitli görseller ve afiş asılarak, toplumsal duyarlılık oluşturmaya çalışılmıştır. Proje sonucunda otobüs şöförleriyle ve yolcularla yapılan görüşmelerde yürütülen projenin yolcu ve şöförlerin ve yolcuların davranışlarını olumlu yönde etkilediği geri bildirimi alınmıştır.

 

 

Sporla Geleceğe Bak (Eylül/2018-Ocak/2019)
(Serkan PEKDOĞAN, Mustafa MUKTAR, Cafer Ulaş KILIÇ, Şahin ATEŞ)
Spor malzeme eksikliği olan bir okulun eksiklikleri tespit edilip, karşılanarak çözüm bulmak hedeflenmiştir. Adana Kozan Bulduklu Köyü İlköğretim Okulunda öğrencilerle buluşularak okulun tespit edlen eksiklikleri tamamlanmış ve öğrencilerle oyunlar oynanıp, yarışmalar düzenlenmiş ve öğrencilerin spora olan ilgilerinin arttırılmasına ve spor malzemelerine erişimlerine katkı sağlanmıştır.

   

 

 

Ecza Dolaplarındaki İlaç Bilinci Uygulama Projesi (Eylül/2018-Ocak/2019)
(Onur TORUN, Mert KOCAMANOĞLU, Burak ÜVEYİK, Furkan ÜNSAL)
İlkokullardaki ecza dolaplarının içinde bulunan ilaç ve materyaller ve onların kullanılış amaçları hakkında bilgilendirme ve eğitim yapılmıştır. Proje kapsamında Adana Tahsilli Şehit Emre Dilci İlkokulu öğrencileriyle biraraya gelinerek (toplam 200 öğrenci) ecza dolaplarının varlığı, işlevi, içinde bulunan materyallerin kullanım yerleri ve amaçları öğretilerek, öğrencilerin bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır.

   

 

 

Çocuklar İçin El Ele Projesi (Eylül/2018-Ocak/2019)
(Rengin TAŞ, Ezgi ÇETİN, Nazlı SOY, Ayça ERTEREK, Beyza ÇABUK, Etkin Doruk KOLBAŞI)
İlkokul öğrencileri ile biraraya gelinerek çocuklarla oyunlar oynanarak güzel bir gün geçirmeleri ve okulun bazı eksikliklerinin tamamlanması amaçlanmıştır. Hanife Akata İlkokulu içerisindeki anasınıfı öğrencileri için el emeği yapılan ürünler satılarak kazanılan parayla okulun eksiklikleri temin edilerek, çocuklarla oyunlar oynanarak güzel bir gün geçirmeleri sağlanmıştır. Proje sonunda çocukların özgüvenlerinin arttığı gözlemlenmiş ve temin edilen materyallerin yeni yetenekleri ortaya çıkarmalarında yardımcı olacağı tespit edilmiştir.

   

 

 

Bir Oyuncak Çok Mutluluk Projesi (Eylül/2018-Ocak/2019)
(Yaren Nur ASLAN, Meryem TEKE, Cemile KARAGÖN, Hande CESUR, Taner AKSU)
Çocukların oyuncak hediyelerle mutluluğu amaçlanmış ve eğlenceli vakit geçirmeleri düşünülmüştür. Adana Yüreğir Halk Eğitim Merkezinde çocuklarla biraraya gelinerek kendilerine oyuncak hediye edilmiş eğitici, eğlenceli ve yaratıcı oyunlar oynamaları sağlanmıştır.

   

 

 

Bilinçli İlaç Kullanımı Projesi (Eylül/2018-Ocak/2019)
(Duygu KALOĞLU, Seda YETER, Ahmet UĞUZ, Fatih ÇELİK)
Bilinçli İlaç kullanımı bilincini kazandırıcı afişler asılarak, Fakültemizde seminer düzenlenmiştir. Adana İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan prjede Kentin çeşitli yerlerine "Bilinçli İlaç kullanımı" bilincini kazandırıcı afişler asılarak, konuya dikkat çekilmiş. Ayrıca uzman kişiler tarafından Fakültemizde bu konuda uygulamalı seminer düzenlenmiştir.

   

 

 

LÖSEV'le Arkadaş Kardeş Bilekliği (Eylül/2018-Ocak/2019)
(Gülseren KESKİN, Sevim Memili, Büşra Nur AKAY)
Lösemili Çocuklar Vakfı işbirliği ile Lösemi hastası çocuklara destek olmak amaçlanmıştır. LÖSEV'in tanıtımı yapılarak, arkadaş bilekliği satışı gerçekleştirilmiş ve elde edilen gelirle Lösemi hastası çocuklarımız için satın alınan kitap ve oyun malzameleri ile onlarla zaman geçirilmiş umut olmaya çalışılmıştır.